Om Tatuering

[vc_row background_color=”” background_image=”0″][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]????????????????????????????????????

 
 
 
 
 
De äldsta kända tatueringarna sitter på en 5000 år gammal mumie vid namn Ötzi.
Man hittade små märken som sitter över hans leder. Man tror att dem markerade de zoner för smärtlindring.
Förr i tiden användes tatueringar för att märka slavar.
Den kristna kyrkan bekämpade tatueringstraditionen i Europa för enligt det Gamla Testamentet är kroppssmyckning en synd.
När européer började resa ut på sina upptäckts- och koloniseringsfärder runt om i världen under 1500 – 1600 talen, stötte de på många människor som tyckte att det fortfarande var naturligt att tatuera sig.
En man från Filippinerna var tatuerad över hela kroppen han hette Gialo, år 1691 tog en engelsman med sig Gialo till England där han fick resa runt som en Sevärdighet.
I Europa trodde man allmänt att de tatuerade var kannibaler.
År 1774 så hämtade man en man i Polynesien som hette Omai. Han fördes till England av samma anledning som gialo.
Omaj blev känd väldigt snabbt i London. Han var känd som vilden som sprang runt på Londons fina gator. Han turnerade runt landet som ett utställnings föremål.
Tatuerade människor var en stor attraktion. Sjömän och andra människor på resande fot hade oftast tatueringar vilket vidareutvecklade tatueringskonsten

Vegan tatuering information

Att säkerställa att en tatuering blir vegansk!

vegan tattoo
Tatueringar är fantastiska, men i en värld där djuren utnyttjas så de är i nästan allt, hur kan du vara säker på att dina tatueringar är i linje med din etik?
Innan du går till din tatuerare, finns det några saker du behöver veta.
Anta aldrig att allt är vegan. Var inte rädd för att ställa frågor, även om du är irriterande, det är din rätt att vara frågvis! Tatueringar är personliga, och din tatuerare bör tillgodose alla dina behov.
Om din artist är inte villiga att använda vegan alternativ som du tar / eller förse dem för dig, så finns det andra ställen att gå till. De kan inte driva ett företag som vänder sig till kunder, utan att tillgodose dem. Dina pengar spenderas isåfall bättre på annat håll, på någon som respekterar dig och ger dig vad du vill.
Var inte oförskämd men erbjuder alltid att köpa vegan alternativ själv och ta med dem till din artist för att använda på dig.
Om det finns en vegan vänlig tatuering studio nära dig (eller vegan artist) gå till dem.
Att fråga studios om de har någon som kan göra en vegansk tatuering visar att det finns en efterfrågan, och de kommer att vara mer benägna att börja lagerföra vegan produkter och vara mer vegan vänliga!
Så, var inte rädd för att fråga, i det långa loppet kommerdetta att hjälpa andra veganer!
Nedan är några vanliga ingredienser som kan hittas i tatueringsfärger och produkter som används vid tatuerings processen, som inte är vegan:

 • Glycerin: Tillverkad av animaliskt fett, är glycerin en gemensam bläckstabilisator används för att göra bläcket lättare att arbeta med. (Men många märken använder vegetabiliskt glycerin)
 • Bone char: Svart bläck, den mest populära och mest använda färg av allt, tillverkas ofta av Bone Char, som är sotet från brända djurben. Bläck innehållande bone char sägs uppnå den mörkaste, klaraste nyansen av svart. (Indian Ink i svart bläck, består av brända djurben.)
 • Gelatin: Tillverkad av djur hovar, är gelatin ett bindemedel och en frekvent bläck ingrediens.
 • Shellack: Shellack används som bindemedel och är tillverkad av skalbaggar.
 • Indigotin 1: grönt bläck innehåller ofta “Indigotin one”, ett pigment eller färg tillverkad av Sour Indigotin – som härrör från en speciell typ av snigel, som dödas för Indigotin i synnerhet.
  (När det gäller den gröna färgen på många saker: även vissa producenter av wasabi pasta blandas djurbaserad indigotin i produkten.)
 • Lanolin: Tillverkad av fårull, är lanolin en vanlig ingrediens i lotioner, salvor, rekhyvels fuktremsor, överförings papper och salvor som används under tatuering processen, liksom i eftervårdsprodukter.
 • Bivax: Används i eftervård lotioner och salvor.
 • Torskleverolja: Används i eftervårds lotions och salvor.
 • Vaselin: Kan filtreras genom Bone Char, eller ägas av ett företag som testar på djur (Vaseline ägs av Unilever)

Naturligtvis kan en del av de saker som anges ovan kan vara vegan (vegetabiliskt glycerin, svart bläck mm) men det är alltid bra att inte bara anta att de är vegan!
bild
Många tatuering bläck är vegan vänliga, så misströsta inte, i själva verket är en del av de största namn varumärke av tatueringsbläck vegan!
Du kan hitta listor som säger en del bläck är vegan, när de i själva verket inte är det ,så var super försiktig, har jag försökt att länka alla sidor nedan för att information som bekräftar att de är vegan! Detta eftersom det finns några motstridiga uppgifter ute om vissa märken (speciellt svarta bläck). Kontakta företagen själva – och meddela mig om någon uppgift har förändrats.
Lista på veganska tatueringsbläck, tatueringsfärger:

Som sagt detta är inte en fullständig lista, jag fortfarande väntar på bekräftelse från vissa företag, de ovan BEKRÄFTAT veganska.
Om du känner till något mer bläck som faktiskt vegan, skicka mig ett meddelande, så ska jag undersöka saken.
bild
Vegan Alternativ till Vaseline eller A&D: 

Fråga alltid din tatuerare om de är bekväma att använda dessa alternativ, och om du väljer att ta med en , se till att de är okej med det innan! kommunikation är nyckeln!
Gröna tvålar och alkohol:
Fråga alltid din tatuerare om glycerin i grön såpa är vegetabiliska! Medicinsk kvalitet / gnugga alkohol är vegan. Om din tatuerare inte kan bekräfta gröna tvålar Glycerin ursprung, be dem att använda eller ta med din egen:

rakhyvlar:
Majoriteten av rakhyvlar har fuktremsor som innehåller lanolin eller glycerin härlett från animaliskt fett, De kan också komma från märken som testar på djur, även om de inte har fuktremsor (BIC).
Nedan har jag listat några vegan lämpliga rakhyvlar, kan du sätta din egen eller raka innan din tatuering utnämningen. Jag personligen använder Preserve, de är gjorda av återvunnen plast och miljövänlig!

bildVegan transferpapper och transferlösningar:
Vid den aktuella tiden, det finns bara en vegan överföring papper, som är spirit VEGAN thermal transfer paper by reprofxAlla andra överföringspapper är inte vegan.
Om din tatuerare tycker att det är “för dyrt” att köpa vegan papper .. berätta det handlar om småpengar för ett ark, och är en investering i dina proffessionella tjänster + alla dina vegan vänner kommer att veta att någon har redan alla vegan produkter! Investeringen är väl värt avkastning. Om de fortfarande vägrar, köp dig själv några transferpapper från länken nedan 🙂

Bedövningsmedel och smärtlindring under tatueringar:
Om du har en ganska lång tatuering session, kan en liten smärtlindring hjälpa en hel del! Jag har haft 8+ timme sitter, och utan bedövningsmedel spraya jag skulle ha deckat vid ca 5 timmar. Nedan följer några vegan bedövnings spray / krämer. Vissa säljsbara till professionella, så se till att tala med din tatuerare.

bild
Vegan Eftervård:

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_wp_text]
[/vc_wp_text][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

Ordlista för tatueringar

 

  • Eftervård – Informationen tatueraren ger dig för att undvika att få infektion eller bakterier i din nya tattoo och få den att läka och bli så snygg det går. Det är viktigt att man noga följer eftervården på sin nya tatuering.
  • Autoclave – En maskin som under högt tryck och temperatur steriliserar utrustning som används inom bla tattoo och piercing.
  • Body Suit – En helkroppstatuering som normalt sett strtar vid nacke eller nyckelben och täcker hela kroppen till anklar och fotleder. Händer och fötter förblir oftast inte tatuerade.
  • Cadaver – En kund som inte säger ett endaste ord under tatueringen.
  • Carving – Ett annat ord för att tatuera.
  • Chopper Tattoo – Online galleri för tatuerings designer. Chopper Tattoo Är the shit om du vill hitta en design och skriva ut och ta med dig till din tatuerare och tatuera in på din kropp.
  • Cover up – The use of new tattoo art to cover an older one up.
  • Custom – Konstverk speciellt designat för dig eller ändrat av artisten för att passa just dig.
  • Dealers – Prutare, kunder som vill ha bästa priset, som att de ska köpa en matta.
  • Devotion tattoo – En tatuering som symboliserar kärlek, död, eller bara symboliserar vadsomhelst.
  • Flash – Lagligt reproducerade ark med konst som hänger på väggarna i många studios.
  • Gun – The instrument made of a door bell assembly and a needle used for tattooing.
  • Gang tattoo – Tattoos done to represent their gang affiliations.
Tattoo Lingo
A tattoo can be called ink or a tac.
  • Human Larva – Children running around a tattoo studio.
  • Ink – Another name for a tattoo or the process of tattooing.
  • Irons – A tattoo aritst affectionately will refer to a tattoo machine as the irons.
  • Jailhouse – A tattoo that usually is done with a make shift gun at home or in jail.
  • Lady Luck tattoos – A beautiful woman usually placed in the middle of other signs of good fortune like a horse shoe, or rabbit’s foot.
  • Meat – Someone who frequents the local tattoo studios and usually has some fresh ink healing.
  • Old English – Ett av de populärastre typsnitten för äldre tattoos.
  • Pounding Skin – Yet another term for the tattooing process.
  • Pussyball – A tennis ball given to customers to squeeze while getting a tattoo because they will not stop whining.
  • Reactive tattoo – A tattoo that is done in the traditional manner using backlight reactive inks that are only visible under backlights.
  • Ruin Tattoos – This design features a woman too but as the source of troubles and vices such as drinking and gambling.
  • Scratcher – En kass tattoo artist som gaddar för djupt eller har en ostadig hand.
  • Showcase – A customer who wears a lot of one particular artist’s work.
  • Sleeve –  Helarm, tatuering som går hela vägen runt armen ända upp till axeln.
  • Stencil – Template of a tattoo that is applied to the skin so the tattooist has a basic outline.
  • Tac – Another name for a tattoo, as in tac it on.
Tattoo Jargon
A lower back tattoo on a woman is known as a tramp stamp.
 • The Look – The smile a customer gets after first looking at the finished tattoo and loving it.
 • Tight – A way to describe a great tattoo.
 • Tramp stamp – Svank tatuering på tjej/kvinna.
 • Tribal – Artwork of all one color usually designs without much detail.
 • Works – Needles and tubes used by a tattoo artist.
 • Wrastler – A person who is getting a tattoo who faints, but comes up fighting.
 • Yo Man – A potential customer who comes in and says, “Yo man. I got $25. What tattoo can I get?”

This list of tattoo terms should help when asking questions at a studio. There are several terms used in tattooing that have been derived from other words or simply made up. If you do not understand something in the process of the tattoo, do not be afraid to speak up. The artist wants you to be 100% happy with your new tattoo and you should be well informed when choosing your artwork. The communication between you and the artist can mean the difference between a good tattoo and a mistake. Whatever you choose for your new tattoo take good care of it and make good decisions about not only the art but the placement of the tattoo.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]