Vegan Tatuering

[vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Vegan tatuering information

Att säkerställa att en tatuering blir vegansk!

bild
Tatueringar är fantastiska, men i en värld där djuren utnyttjas så de är i nästan allt, hur kan du vara säker på att dina tatueringar är i linje med din etik?

Innan du går till din tatuerare, finns det några saker du behöver veta.
Anta aldrig att allt i tatueringsstudion är veganskt.
Var inte rädd för att ställa frågor, även om du är irriterande, det är din rätt att vara frågvis! Tatueringar är personliga, och din tatuerare bör tillgodose alla dina behov.
Om din artist är inte villiga att använda vegan alternativ som du tar / eller förse dem för dig, så finns det andra ställen att gå till. De kan inte driva ett företag som vänder sig till kunder, utan att tillgodose dem. Dina pengar spenderas isåfall bättre på annat håll, på någon som respekterar dig och ger dig vad du vill.
Var inte oförskämd men erbjud alltid att köpa vegan alternativ själv och ta med till din artist för att använda på dig.
Om det finns en vegan vänlig tatuering studio nära dig (eller vegan artist) gå till dem.
Att fråga studios om de har någon som kan göra en vegansk tatuering visar att det finns en efterfrågan, och de kommer att vara mer benägna att börja lagerföra vegan produkter och vara mer vegan vänliga!
Så, var inte rädd för att fråga, i det långa loppet kommer detta att hjälpa andra veganer!

Vanliga Ingredienser

Nedan är några vanliga ingredienser som kan hittas i tatueringsfärger och produkter som används vid tatuerings processen, som inte är vegan:

 • Glycerin: Tillverkad av animaliskt fett, är glycerin en gemensam bläckstabilisator används för att göra bläcket lättare att arbeta med. (Men många märken använder vegetabiliskt glycerin)
 • Bone char: Svart bläck, den mest populära och mest använda färg av allt, tillverkas ofta av Bone Char, som är sotet från brända djurben. Bläck innehållande bone char sägs uppnå den mörkaste, klaraste nyansen av svart. (Indian Ink i svart bläck, består av brända djurben.)
 • Gelatin: Tillverkad av djur hovar, är gelatin ett bindemedel och en frekvent bläck ingrediens.
 • Shellack: Shellack används som bindemedel och är tillverkad av skalbaggar.
 • Indigotin 1: grönt bläck innehåller ofta “Indigotin one”, ett pigment eller färg tillverkad av Sour Indigotin – som härrör från en speciell typ av snigel, som dödas för Indigotin i synnerhet.
  (När det gäller den gröna färgen på många saker: även vissa producenter av wasabi pasta blandas djurbaserad indigotin i produkten.)
 • Lanolin: Tillverkad av fårull, är lanolin en vanlig ingrediens i lotioner, salvor, rekhyvels fuktremsor, överförings papper och salvor som används under tatuering processen, liksom i eftervårdsprodukter.
 • Bivax: Används i eftervård lotioner och salvor.
 • Torskleverolja: Används i eftervårds lotions och salvor.
 • Vaselin: Kan filtreras genom Bone Char, eller ägas av ett företag som testar på djur (Vaseline ägs av Unilever)

Naturligtvis kan en del av de saker som anges ovan kan vara vegan (vegetabiliskt glycerin, svart bläck mm) men det är alltid bra att inte bara anta att de är vegan!
bild
Många tatuering bläck är vegan vänliga, så misströsta inte, i själva verket är en del av de största namn varumärke av tatueringsbläck vegan!
Du kan hitta listor som säger en del bläck är vegan, när de i själva verket inte är det ,så var super försiktig, har jag försökt att länka alla sidor nedan för att information som bekräftar att de är vegan! Detta eftersom det finns några motstridiga uppgifter ute om vissa märken (speciellt svarta bläck). Kontakta företagen själva – och meddela mig om någon uppgift har förändrats.

Lista på veganska tatueringsbläck, tatueringsfärger:

Som sagt detta är inte en fullständig lista, jag fortfarande väntar på bekräftelse från vissa företag, de ovan BEKRÄFTAT veganska.
Om du känner till något mer bläck som faktiskt vegan, skicka mig ett meddelande, så ska jag undersöka saken.
bild
Vegan Alternativ till Vaseline eller A&D: 

Fråga alltid din tatuerare om de är bekväma att använda dessa alternativ, och om du väljer att ta med en , se till att de är okej med det innan! kommunikation är nyckeln!
Gröna tvålar och alkohol:
Fråga alltid din tatuerare om glycerin i grön såpa är vegetabiliska! Medicinsk kvalitet / gnugga alkohol är vegan. Om din tatuerare inte kan bekräfta gröna tvålar Glycerin ursprung, be dem att använda eller ta med din egen:

rakhyvlar:
Majoriteten av rakhyvlar har fuktremsor som innehåller lanolin eller glycerin härlett från animaliskt fett, De kan också komma från märken som testar på djur, även om de inte har fuktremsor (BIC).
Nedan har jag listat några vegan lämpliga rakhyvlar, kan du sätta din egen eller raka innan din tatuering utnämningen. Jag personligen använder Preserve, de är gjorda av återvunnen plast och miljövänlig!

bildVegan transferpapper och transferlösningar:
Vid den aktuella tiden, det finns bara en vegan överföring papper, som är spirit VEGAN thermal transfer paper by reprofxAlla andra överföringspapper är inte vegan.
Om din tatuerare tycker att det är “för dyrt” att köpa vegan papper .. berätta det handlar om småpengar för ett ark, och är en investering i dina proffessionella tjänster + alla dina vegan vänner kommer att veta att någon har redan alla vegan produkter! Investeringen är väl värt avkastning. Om de fortfarande vägrar, köp dig själv några transferpapper från länken nedan 🙂

Bedövningsmedel och smärtlindring under tatueringar:
Om du har en ganska lång tatuering session, kan en liten smärtlindring hjälpa en hel del! Jag har haft 8+ timme sitter, och utan bedövningsmedel spraya jag skulle ha deckat vid ca 5 timmar. Nedan följer några vegan bedövnings spray / krämer. Vissa säljsbara till professionella, så se till att tala med din tatuerare.

bild
Vegan Eftervård:

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row]